Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012


Οι σόμπες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν με βάση διάφορα κριτήρια. Αρχικά, βάσει του καυσίμου που χρησιμοποιούν, οπότε διαχωρίζονται σε "ξυλόσομπες" οι οποίες χρησιμοποιούν για την καύση ξύλο ή μπρικέτες ξύλου και "σόμπες πέλλετ" οι οποίες χρησιμοποιούν ειδικά συσσωματώματα από ξύλο. Άλλος ένας τρόπος κατηγοριοποίησης, είναι με βάση το μέσο που χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν την θερμότητα στον χώρο μας, οπότε υποδιαιρούνται σε "αερόθερμες" σόμπες που χρησιμοποιούν τον αέρα και σόμπες "καλοριφέρ" ή σόμπες "λέβητες" που χρησιμοποιούν το νερό. Όλων των ειδών οι σόμπες, πλεονεκτούν συγκρινόμενες με τα τζάκια στο γεγονός ότι απαιτούν για την εγκατάστασή τους -κατά κανόνα- πολύ λιγότερα "μερεμέτια" και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Επίσης, χρησιμοποιούν μικρότερης διαμέτρου καμινάδα και δεν απαιτούν επένδυση. Σαν μειωνέκτημά τους θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την μικρότερη εστία καύσης, που μας προσφέρει μια πιο περιορισμένη αίσθηση της θαλπωρής της φλόγας σε σχέση με ένα τζάκι.

Για να επιλέξουμε την καταλληλότερη σόμπα για το σπίτι μας, καλό είναι να θέσουμε κάποια κριτήρια, όπως ο τύπος του καυσίμου (πέλλετ ή ξύλο), η ποιότητα του διαθέσιμου καυσίμου (πιστοποιήσεις, ποσοστό υγρασίας, είδος ξύλου π.χ. δρυς, οξιά κλπ), η μορφολογία του χώρου που πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση και τέλος οι απαιτήσεις μας κατά την χρήση. Επειδή κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές απαιτήσεις και προτεραιότητες, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Για τον σκοπό αυτόν, βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για να συζητήσουμε και να σας προτείνουμε την συσκευή που θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες σας.

by: ΔΙΑΚΛΑΔΩΤΟΙ ΑΓΩΓΟΙ Α.Β.Ε.Ε.

Μοιραστείτε το: